Email icon
045 1665019
Email icon
asianajotoimisto@hippi.fi

Juha-Pekka Hippi

Asianajaja, OTK

Oikeudenkäynneistä minulla on noin 15 vuoden kokemus erilaisista lapsi- ja huoltoriidoista sekä kaikentyyppisistä, myös vakavista rikosjutuista. Lapsijutut koskettavat elämän tärkeimpiä ydinasioita, joten niiden merkitys ja intressit ovat aina suuret. Minusta piti tulla diplomaatti, mistä on hyötyä sovittelussa ja asioiden suhteuttamisessa. Sen myötä olen panostanut kieliin ja voin palvella kosmopoliitilla otteella englannin ja ruotsin lisäksi ranskaksi ja saksaksi. Se helpottaa asiointia, kun arkipäivän kommunikaatio sujuu suoraan ja nopeammin ilman tulkkia.

Hallinto-oikeusasioissa viimeisin kokemukseni on ollut auttaa useita pappeja valituksissaan koskien varoituksia, jotka he saivat vihittyään samaa sukupuolta olevia pareja. Nämä tein pro bono. Toimistomme on tehnyt aina laajasti osansa pro bono -työstä, osin myös sen myötä, että olen toiminut laajasti eri järjestöissä, mm. Lakimiesliitossa, asianajajaliitossa, Setassa ja kirkon parissa.

Jokainen rikosjuttu on asianosaiselle merkityksellinen. Vaikka osa ajamistani asioista on ollut laajoja tai paljon julkisuudessa (kuten Katiska-huumejuttu, Vallilan tappo, Helsinki Priden kaasuisku tai ns. Aarnio-juttu), on jokainen juttu asianosaiselle yhtä tärkeä. Ehkä tarvitset juristin apua, koska olet joutunut rikoksen uhriksi tai olet syytteessä jostakin sellaisesta, mitä et ole tehnyt. Myötätunto ja oikeudentaju ovat keskiössä, niin toisiamme kuin kollegoja kohtaan. No man is an island. Miten voin auttaa?

Juha-Pekka Hippi
Juha-Pekka Hippi